Radioboeken - Home
You need to upgrade your Flash Player
You can download it here:
http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&promoid=BIOW

Radioboek #01 - Stefan Hertmans - 'Ster der Verlossing'

StefanHertmans Dichter, romancier en essayist Stefan Hertmans schreef "Ster der Verlossing", een verhaal waarin we naar het einde van de planeet worden gevoerd. Nu de dagen van onze aarde geteld zijn, reageert de massa met hysterie of gelatenheid. Sommigen zijn uitzinnig van angst, anderen feesten zich de dood in of beleven een laatste romance.

Ontdek ook het citybook De messenmaker van Tbilisi van Stefan Hertmans, gratis te lezen, luisteren en te downloaden op www.citybooks.eu.

[ Meer radioboeken ]


Technische storing [ 06.05.2015 10:21 ]

Wegens een technische storing zijn de Radioboeken helaas tijdelijk niet te downloaden via  iTunes. We werken aan een oplossing. In de tussentijd kunt u de Radioboeken gewoon beluisteren en downloaden op deze website.

[ Meer nieuws ]


Vlaams Nederlands Huis de Buren Radio Nederland Wereldomroep Klara VPRO

citybooks - vertel me een verhaal


Unieke stadsportretten - schrijvers over steden

Met www.city-books.eu neemt deBuren u mee op reis door Europa. Vijf Vlaamse, Nederlandse en andere Europese auteurs reizen af naar interessante maar niet evidente steden. Ze schrijven over hun indruk van de stad een citybook. Deze verhalen en gedichten zijn op www.city-books.eu gratis te beluisteren als podcast van een half uur (zoals de Radioboeken) en te lezen als webtekst en te downloaden als e-book. Daarnaast wordt er per stad een fotoreeks van 24 foto's en een aflevering van de City One Minutes (video's) gemaakt.

Alle citybooks zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast zijn sommige citybooks geschreven in of vertaald naar andere talen, zoals het Afrikaans, Albanees, Duits, Georgisch, Italiaans, Macedonisch, Pools en Roemeens. De podcasts kunt u ook downloaden en beluisteren via het iTuneskanaal van de Radioboeken.


Unieke stadsportretten - schrijvers over steden

Een greep uit het aanbod: Brink Scholtz en Ingrid Winterbach over Grahamstown, Bernard Dewulf over Oostende, Joost Zwagerman over Sheffield, Jeroen Olyslaegers over Utrecht, Goce Smilevski over Skopje en Chartres, Arnon Grunberg & Mauro Pawlowski over Lublin, Simone Lenaerts over Graz, Abdelkader Benali over Sheffield en Skopje.

Samen met Europese partners en met de enthousiaste steun van de Europese Commissie werken we aan een literaire atlas van de Verenigde Steden van Europa!